Vis enkelt innlegg
Gammel 13-03-06, 17:20   #1
janmesi
Medlem
 
janmesi sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2005
Hvor: Oslo
Alder: 50
Innlegg: 404
janmesi er virkelig snilljanmesi er virkelig snilljanmesi er virkelig snilljanmesi er virkelig snilljanmesi er virkelig snill

Svarinnlegg til Dagbladet, Norums potetverden

Litt redigert så ble det slik:

Norums potetverden

Av Jan Mesicek, forlegger og initiativtaker til Stiftelsen Naturlig Mat

Jeg skulle likt og visst hvilken verden Kåre Norum og Christian Drevon lever i. Man må virkelig begynne å lure på hvorfor to av landets professorer i ernæring systematisk anbefaler matvarer som a) skaper fedme i befolkningen, b) gir rask stigning i blodsukkeret og c) er ”nye” og ukjente varer for mennesker, betraktet i et evolusjonært perspektiv. Kroppen behandler alle karbohydrater som sukker, og er derfor matvarer som må behandles forsiktig. Begrenser man brød, pasta, poteter og andre stivelsesrike varer, og erstatter det med grønnsaker med lav GI og naturlig fett lever man mer i tråd med ur-mennesket.
Ur-mennesket var ikke plaget av livsstilssykdommer, ei heller fedme. Men Norum-gjengen vil ikke se på nye fakta, de har bygget en mur rundt seg og sine institusjoner der kun meningsfeller og nikkedukker slipper til. Kliniske erfaringer gjort av leger som har behandlet flere tusen pasienter med lavkarbo-kost oversees og avvises som ”useriøst”. Hvorfor?

Professorene Norum og Drevon velger å leve i sin nærings- og forskningsvirksomhet med nisseluene godt trukket ned for øynene, men samtidig med professortittel til leie for bedrifter og andre som betaler. Som en siste krampetrekning i iveren for stivelsesvarer så vier Norum en hel kronikk i Dagbladet der han nærmest trygler befolkningen om å spise mer poteter! En matvare vi hadde stor nytte av som fattig nasjon, men som i dag med fordel kan erstattes av sunnere varer. Norum og Drevon sier vi må spise mindre fett. Har vi noen gang spist mindre fett enn nå?

De kostholdsrådene som gjelder i dag har brakt oss fedme, og sykdommer som følge av det. Vi lever i en absurd tid der fettfattig kost ordineres til en stadig mer fetende befolkning – med det resultatet at de blir enda fetere, og kosttilskudd og vitaminer skal snart bli mindre tilgjengelig enn brennevin, jfr. EUs nye kosttilskuddsdirektiv. Vi skal spise stivelse (altså sukker), og c-vitaminer skal trolig snart på resept! Hvem tjener på dette? Sistnevnte sak er knapt dekket av norske medier, men representerer det største ranet av frihet som folkehelsen har sett noen gang.

Stiftelsen Naturlig Mat er et initiativ for å få endret kostholdsrådene i Norge, og for å beholde fri tilgang på vitaminer og kosttilskudd.

__________________
Beste hilsen fra Jan M - Lille Måne
"Selvsagt skal du ikke spise dyrefett!" (VGs Vektklubb) www.lillemaane.no

Sist redigert av janmesi : 13-03-06 kl 18:38.
janmesi er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Wolfgang Lutz