Sv: Laktoseredusert melk?
Opprinnelig lagt inn av themonk
Laktosen fjernes ikke fra melka, men melka "tilsettes" laktase (enzymet som spalter laktose) på en eller annen måte sånn at melkesukkeret blir brutt ned. Derfor er det like mye sukker i laktoseredusert melk som i vanlig melk.
Syrnede melkeprodukter inneholder som regel mindre laktose, fordi bakteriekulturene som brukes for å lage disse produserer laktase. Det er i alle fall dette som gjør at laktoseintolerante reagerer mindre på syrnede melkeprodukter.
Den Laktosereduserte melka blir ikke tilsatt laktase. den blir varmet opp til en så høy temperatur at laktosen spalter seg i glukose og galaktose selv.
og jeg tror ikke bakteriekulturen produserer laktase heller, for da ville det vært mye glukose i ost og syrnede produkter. I syrnede melkeprodukter (eller i syrningsprosessen) blir mye av melkesukret omdannet til melkesyre. Det er derfor mindre karber i syrnede melkeprodukter...
|