Vis enkelt innlegg
Gammel 02-04-06, 01:34   #18
Huldr
Gudinne
 
Huldr sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2004
Hvor: Oslo
Alder: 53
Innlegg: 11.131
Huldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastisk

Sv: Laktoseredusert melk?

Opprinnelig lagt inn av Kristian

Bakteriekulturer lager ikke laktase nei men spiser melkesukker og danner da melkesyre. I kulturmelk rømme og yoghurt er nok det meste av melkesukkeret igjen, mens i hvitost er nesten alt melkesukker brukt opp.

Hvis vi ikke hadde pasteurisert melka først, men latt den syrne naturlig, hadde mer av melkesukkeret blitt brukt opp da..?

Skjønner at man må tilsette bakteriekultur altså, for ellers blir det jo ikke de forskjellige smakene det er på de forskjellige produktene.

Men jeg er kanskje helt på viddene...

Huldr er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Intuitivt Svar med sitat