Bestrålt krydder, eller ikke?
Sakset fra aftenposten:
Bestrålt krydder.
Å ønske bakteriene dit pepper'n gror, er imidlertid en dårlig løsning, av to grunner. For det første kan vi generelt ikke klare oss uten bakterier blant annet i tarmen. Farlige blir de først når de havner på feil sted. For det andre, kan det være så som så med hygienen i land vi importerer krydder fra. Av den grunn ble krydderet i mange år bestrålt.
Men da EU påla næringsmiddelindustrien å opplyse forbrukerne om mat med slikt krydder skulle merkes med "bestrålt" eller "behandlet med ioniserende stråling" fryktet mange i bransjen at det ville påvirke salget. De valgte en annen metode for å kverke bakteriene - en metode som ansees som mindre effektiv.Derfor kan det være farligere enn før å ønske bakteriene dit pepper'n gror.
---------------
Hva ville du valgt i valget mellom bestrålt og ikke bestrålt krydder?
Og hvorfor?
__________________
Fremgang er umulig om du gjør ting slik du alltid har gjort ...
|