Tråd: Transfett
Vis enkelt innlegg
Gammel 16-05-06, 08:31   #13
mofe
Seniormedlem
 
mofe sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2004
Innlegg: 14.144
mofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastisk

Sv: Transfett

Anbefaler å lese disse artiklene!

Nytt nå:
http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=116524

Sitat:

Helseminister Sylvia Brustad vurderer å innføre en maksgrense for transfett i norsk kosthold.

Her er et lite utdrag fra denne artikkelen:
http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=116409

Sitat:

Forekomsten av transfett er urovekkende høy i både hurtigmat, popcorn, kjeks og småkaker, viser rapporten forskeren har publisert i New England Journal of Medicine.

* 5 gram transfett om dagen øker risikoen for hjerte- og karlidelser med 25 prosent.

* Sannsynligheten for plutselig død stiger ved høyt inntak av stoffet.

* I tillegg ser risikoen for å utvikle diabetes ut til å øke.

Sitat:

I en artikkel i samme utgave av New England Journal of Medicine hevder amerikanske forskere at tusener av alvorlige sykdomstilfeller kan hindres om bruken av transfett reduseres.

Forskerne hevder at så lite som 2 gram transfett om dagen kan være skadelig, og anbefaler derfor at fettstoffet ikke brukes i det hele tatt.

Sitat:

FAKTA TRANSFETT
Transfettsyrer dannes industrielt ved delvis herding av umettede fettsyrer i plante- og fiskeoljer. I denne prosessen får fettet nye egenskaper som kan gi enkelte varer økt holdbarhet og bedre konsistens.

Margarin var inntil midten av 1990-tallet den største kilden for transfettsyrer i kostholdet, men på grunn av helsefaren ble stoffet fjernet.

Transfett øker det farlige og senker det gode kolesterolet.

Stoffet finnes også i små mengder i melkefett og fett fra storfe.

__________________
.
mofe er avlogget   Min kostholdsfilosofi: - Svar med sitat