Sv: Transfett
Anbefaler å lese disse artiklene!
Nytt nå:
http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=116524
Sitat:
Helseminister Sylvia Brustad vurderer å innføre en maksgrense for transfett i norsk kosthold.
Her er et lite utdrag fra denne artikkelen:
http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=116409
Sitat:
Forekomsten av transfett er urovekkende høy i både hurtigmat, popcorn, kjeks og småkaker, viser rapporten forskeren har publisert i New England Journal of Medicine.
* 5 gram transfett om dagen øker risikoen for hjerte- og karlidelser med 25 prosent.
* Sannsynligheten for plutselig død stiger ved høyt inntak av stoffet.
* I tillegg ser risikoen for å utvikle diabetes ut til å øke.
Sitat:
I en artikkel i samme utgave av New England Journal of Medicine hevder amerikanske forskere at tusener av alvorlige sykdomstilfeller kan hindres om bruken av transfett reduseres.
Forskerne hevder at så lite som 2 gram transfett om dagen kan være skadelig, og anbefaler derfor at fettstoffet ikke brukes i det hele tatt.
Sitat:
FAKTA TRANSFETT
Transfettsyrer dannes industrielt ved delvis herding av umettede fettsyrer i plante- og fiskeoljer. I denne prosessen får fettet nye egenskaper som kan gi enkelte varer økt holdbarhet og bedre konsistens.
Margarin var inntil midten av 1990-tallet den største kilden for transfettsyrer i kostholdet, men på grunn av helsefaren ble stoffet fjernet.
Transfett øker det farlige og senker det gode kolesterolet.
Stoffet finnes også i små mengder i melkefett og fett fra storfe.
__________________
.
|