Vis enkelt innlegg
Gammel 28-05-06, 10:49   #23
Fjonken
Seniormedlem
 
Fjonken sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2006
Hvor: Sola
Alder: 59
Innlegg: 4.132
Fjonken er en virkelig god ressursFjonken er en virkelig god ressursFjonken er en virkelig god ressursFjonken er en virkelig god ressursFjonken er en virkelig god ressursFjonken er en virkelig god ressursFjonken er en virkelig god ressursFjonken er en virkelig god ressursFjonken er en virkelig god ressursFjonken er en virkelig god ressursFjonken er en virkelig god ressurs

Sv: Stekt kjøttdeig som har stått ute = må kastes?

Enhver får bruke den metoden de selv ønsker for å kjøle av og oppbevare maten. Men i proffesjonelle matmiljøer som restauranter og storkjøkken blir maten kjørt direkte inn på kjøla etter tilberedning. Tidligere var det vanlig å avdampe maten i romtemperatur for deretter å kjøre den på kjøla. Det gikk man bort fra etter en rekke matforgiftningsskandaler på 70 og 80 tallet. Og ja, maten er bakteriefri etter tillagning, vel og merke dersom maten er riktig tillagt. Men står maten utildekket for nedkjøling i etterkant kommer nye bakterier til via lufta. Derfor anbefales det at maten dekkets til umiddelbart etter tilberedning.
Da gjerne med lokk som slipper dampen ut. JEg har i alle år brukt denne metoden og har aldri hatt problemer med oppvarming av kjøleskapet. Men så sørger jeg også for å kjøre tempen ned før jeg setter inn varme ting.

Ja, jeg brukte sterke virkemidler og det med hensikt og det virket. Det viser denne debatten. Jeg skal imidlertid i framtida være mer forsiktig med ordbruken for å skåne de med sart mage.

__________________
Fjonken
Æresmedlem av morovirusforeningen
Medlem av fredagsklubben
Medlem av piskeklubben




Opp i vekt etter ferien.. 28.07.06 : 83,6 kg
Fjonkens vekt 04.08.06 : 83,4 kg
Fjonkens vekt 11.08.06 : 83,2 kg
Fjonkens vekt 18.08.06 : 84,1 kg
Fjonkens vekt 25.08.06 : 83,2 kg
Fjonkens vekt 01.09.06 : 82,4 kg
Fjonkens vekt 21.09.06 : 80,5 kg
Fjonken er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lindberg Svar med sitat