Tråd: Nitritt
Vis enkelt innlegg
Gammel 02-06-06, 17:38   #1
mofe
Seniormedlem
 
mofe sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2004
Innlegg: 14.144
mofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastisk
Exclamation

Nitritt

Kom over denne artikkelen om nitritt.

http://www.side2.no/helse/article652066.ece

Sitat:

Fakta om nitritt:

Nitritt er giftig i store mengder

Det anvendes i små doser som konserveringsmiddel og beskytter mot bakterien botulisme.

Problemet med bruk av nitritt er ikke stoffene selv, men at det kan reagere med aminer i næringsmidlene og omdannes til kreftfremkallende nitrosaminer.

Mengden nitrosaminer som dannes øker med mengde nitritt som er tilsatt under produksjonen

EUs vitenskapelige komité har tidligere uttalt at for å unngå å utsette forbruker for nitrosaminer, bør nitrittilsetning i mat reduseres til det minimum som er nødvendig for å oppnå mikrobiologisk trygghet.

Sitat:

Stoffet nitritt omdannes til kreftfremkallende nitrosaminer i magen og finnes i pølser, bacon, skinke, leverpostei og kaldrøkte produkter, melder Expressen. Også i Norge brukes nitritt i disse kjøttvarene.

Sitat:

I Finland er grenseverdiene for nitritt senket på grunn av at barn spiser mye av matvarene som inneholder stoffet.

- Vi vet ikke om dette også gjelder for Norge, men Mattilsynet ser helst at verdiene av inngående nitritt i maten blir senket, sier rådgiver i Mattilsynet, Ingvild tønneberg til Side2. Etter at Norge måtte følge det nye EU-reglementet har verdiene ikke vært så restriktive som tidligere.

__________________
.
mofe er avlogget   Min kostholdsfilosofi: - Svar med sitat