Tråd: Bakemiks
Vis enkelt innlegg
Gammel 17-07-06, 18:06   #53
Torkil
Seniormedlem
 
Torkil sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2005
Hvor: Arendal
Alder: 67
Innlegg: 1.714
Torkil er bare helt fantastiskTorkil er bare helt fantastiskTorkil er bare helt fantastiskTorkil er bare helt fantastiskTorkil er bare helt fantastiskTorkil er bare helt fantastiskTorkil er bare helt fantastiskTorkil er bare helt fantastiskTorkil er bare helt fantastiskTorkil er bare helt fantastiskTorkil er bare helt fantastisk

Sv: Bakemiks

Hei
Bakemiksen er en erstatning, et surtrogat for mel. Den eneste måte å få en pizzabunn som i Italia er å bruke durumhvetemel.
Med bakemiksen får man noe som likner på pizzabunn. Men man blir skuffet om man tror det er likt. Konsistensen er ikke så sprø og den metter veldig mye på grunn av fett og proteininnholdet.
Røren skal ikke rulles ut med kakarull, men brettes ut med en slikkepott. Konsistensen skal være nesten som tannkrem. Så steiker man med en gang ( slik at bakepulveret får gjøre sin jobb) venter man for lenge blir det vel som papp.
Vel når bunnen er halvstekt, dvs det er litt skorpe og bunnen tåler litt trykk av en finger, da legger man på fyll og baker den ferdig. Da er det ganske godt, men stadig ikke en fullverdig italiensk pizza.
Iset tror jeg lager bunnen veldig tynn og får den litt mer sprø?

Vaflene blir sprøe, ikke slafsete og seige som mange liker det, men en sprø vaffel bakt en gang til med ost og skinke imellom er ganske godt eller blott vaffelen med creme fraiche og litt jordbær med splenda da.

de 2 egg som står på oppskriften er nokk litt lite men det kommer flere oppskrifter etterhvert på www.ketolyse.no

Vennlig Hilsen
Torkil

Torkil er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolysekuren Svar med sitat