Tråd: Bakemiks
Vis enkelt innlegg
Gammel 19-07-06, 16:50   #55
Trolljenta
Seniormedlem
 
Trolljenta sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2005
Hvor: Bergen
Alder: 43
Innlegg: 2.146
Trolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt av

Sv: Bakemiks

Opprinnelig lagt inn av Torkil

Hei
Bakemiksen er en erstatning, et surtrogat for mel. Den eneste måte å få en pizzabunn som i Italia er å bruke durumhvetemel.
Med bakemiksen får man noe som likner på pizzabunn. Men man blir skuffet om man tror det er likt. Konsistensen er ikke så sprø og den metter veldig mye på grunn av fett og proteininnholdet.
Røren skal ikke rulles ut med kakarull, men brettes ut med en slikkepott. Konsistensen skal være nesten som tannkrem. Så steiker man med en gang ( slik at bakepulveret får gjøre sin jobb) venter man for lenge blir det vel som papp.
Vel når bunnen er halvstekt, dvs det er litt skorpe og bunnen tåler litt trykk av en finger, da legger man på fyll og baker den ferdig. Da er det ganske godt, men stadig ikke en fullverdig italiensk pizza.
Iset tror jeg lager bunnen veldig tynn og får den litt mer sprø?

Vaflene blir sprøe, ikke slafsete og seige som mange liker det, men en sprø vaffel bakt en gang til med ost og skinke imellom er ganske godt eller blott vaffelen med creme fraiche og litt jordbær med splenda da.

de 2 egg som står på oppskriften er nokk litt lite men det kommer flere oppskrifter etterhvert på www.ketolyse.no

Vennlig Hilsen
Torkil


Ja, jeg forventet ikke "vanlig pizza", men forventet en forbedring av soyaprotein-pizzaen. Jeg synes den pizzaen jeg har laget med soyaprotein ble bedre.
Jeg fikk ikke tannkrem-konsistens når jeg laget etter oppskriften på baksiden, så tenkte jo at det kom til å bli mislykket når jeg måtte helle det ut som en pannekakerøre

__________________
Min lavkarbo blogg
Trolljenta er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat