Isets skogsgryte
Denne er råågod! Lager vegetarisk variant (med biffstrimler av soya, smaker nesten ekte biff!) hver julaften siden mamma og tante er vegetarianere (og jeg var det selv før). Nå lager jeg denne varianten:
1 pk. Finnbiff eller 4-500 gram kjøttdeig (bruker som regel kjøttdeig)
1 stor løk
Masse fersk sopp, 1 stor boks hermetisk eller 1 pose frossen soppmix (denne er snadder!)
1 pk. Snøfrisk (naturell, skogssopp eller einerbær)
1 beger rømme/creme fraiche
Fløte eller melk
Evt. maizenna eller Johannesbrødkjernemel
Stek kjøttet og ha det i en gryte. Stek sopp og løk i pannen og ha dette i kjøttgryten. Ha rømmen i stekepannen og kok den ut med sjyen. Hell den i gryten sammen med det andre.
Tilsett snøfrisken og rør den godt ut. Tilsett litt fløte/melk og la gryten småkoke i et kvarters tid. Tilsett mer melk/fløte etter hvor mye saus du vil ha og jevne gryten med maizenna eller j.b-kjernemel.
Server denne deilige gryten med tyttebærsyltetøy (noen som vet hvor jeg kan få tak i sukkerfritt? Lage selv kanskje?), blomkålmos (eller potetmos/poteter til de som vil ha det) og kokt rosenkål!!
Denne skal vi ha idag, jeg gleder meg som en unge. Verdens beste middag!
__________________
Endelig i mål: minus 77 kg!
(Startvekt: 135 kg og 174 cm høy (bmi 44) - vekten i dag: 58 kg (bmi 19)
|