Vis enkelt innlegg
Gammel 28-09-06, 10:01   #3
LilleVille
Medlem
 
LilleVille sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2006
Hvor: Buskerud
Alder: 51
Innlegg: 347
LilleVille har en fantastisk aura rundt segLilleVille har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Hva kan jeg spise?

Siden du liker egg, kan du lage omeletter. De kan varieres i det uendelige, med bacon, skinke, kylling, forskjellige krydder (chili eller tabascosaus er spenstig i omelett), og omelett er ypperlig til å "kamuflere" grønnsaker. Prøv squash istedenfor agurk, det er det mer næring i. Litt løk og litt paprika, så har du nok grønnsaker til et måltid!

Liker du blomkål? Eller kan du tenke deg å prøve hvis det også blir "kamuflert" litt? Prøv å lage blomkålstappe, kok blomkål, bland med litt smør, fløte, fetaost, salt og hvit pepper og kanskje et hvitløksfedd.. Og kjør i foodprosessor eller med stavmixer til passe mos. Smaker ihvertfall ikke grønnsak, bare godt!

Makrell i tomat? Har reddet meg mange dager. 1 sånn liten boks har ca 4 g karbohydrat, og smaker godt rett fra boksen med majones på. Ypperlig frokost rett fra kjøleskapet, og sunt fett! Dette er også veldig godt å legge på litt tykke agurkskiver, som små kanapèer..

Ost og skinke. Her kan du også legge til litt grønnsaker, noe mildt, som agurk, reddik, paprika, tomat.

Løvbiffpizza. Stek en løvbiff. Rør sammen 1/4 boks knuste tomater med litt johannesbrødkjernemel (kjøpes i helsekost, genialt fortykningsmiddel, ellers blir tomaten for flytende), 1/4 løk, 1 champignon i skiver, kanskje litt paprika eller squash eller annen grønnsak krydre med oregano og basilikum, og strø masse god ost på toppen (blande norvegia, mozarella og parmesan, nam) og la det steke videre på lav varme til osten smelter. Da får du en liten pizza! Må spises med kniv og gaffel, men smaker pizza

Hjemmelaget fiskegrateng. Kok hvit fisk, del opp litt og legg i ildfast form. Spe på med grønnsaker (jeg anbefaler blomkål og broccoli, men hvis ikke du liker det kan du sikkert prøve deg frem) grønnsaker smaker ofte annerledes enn du husker det når du får det i en form med saus, så ikke vær redd for å prøve ting du tror du ikke liker. Lag hvit saus med fløte, egg, salt og hvit pepper, litt revet ost, revet muskatnøtt, hell over og strø ost på toppen. Stekes i 20-25 minutter på 200 grader, til osten begynner å få farge og eggesausen stivner en del.

Pølsegryte. Lidl har flere forskjellige pølser med 1 g karbohydrat. Skjær i skiver og brun litt i panne. Bland i litt grønt, løk, tomat, squash, paprika.. God saus er 1/2 boks knuste tomater, 1/2 dl fløte, litt soyasaus for smak, og valgfritt krydder (jeg bruker hvit pepper og chili explotion) Denne passer bra med "jukseris" til (søk på jukseris oppskrift her i forumet)

Salater. Salater kan du variere i det uendelige! En del grønn salat (mange gode å variere i her også, ruccola, lollo, sickory, kinakål.. Vanlig issalat har lite næring, prøv å blande forskjellige salater), litt tomat, agurk, asparges, seleri, sukkererter, oliven, seleri (pass på karbohydratene, det er en del i grønnsaker også. Les tabeller vei maten og regn ut, du lærer fort hvor mye karbohydrater det blir i din favoritt-salat) Så kan du spe på med MASSE godt! (proteiner og fett) Ost (norvegia i terninger, mozarella eller fetaost) skinke, bacon, kylling, hardkokt egg i båter er kjempegodt i salat!

Jeg liker sopp. Du har ikke skrevet det i listen din, men jeg anbefaler deg å prøve litt.. Fersk champignon i skiver, surret i godt smør, kanskje sammen med litt løk... evt surret i et par ss fløte rett før du serverer, fantastisk tilbehør til alt stekt kjøtt, kalkun, biff, koteletter.. Og lite karbohydrater (i soppen da, løk er det en del i, men bruk f.eks 1/4 løk i skiver, bare for smaken og konsistensens skyld)

"Taco-gugge" Stek kjøttdeig, med tacokrydder uten sukker (hindu, eller noe fra innvandrerbutikker er ofte bra) Legg på tallerken med revet ost, 1/4 løk, 1/2 tomat i småbiter, 1/4 gul paprika, tacosaus (den fra first prica har minst karbohydrater) rømme og guacamole. Rør sammen til "gugge" (dette er valgfritt da, men jeg har funnet ut at det er letteste måten å få den gode, blandede taco-smaken) Dette blir en del karbohydrater (ca 10g) og passer best på dager du ikke har spist så mye grønt ellers.

Avocado er også fantastisk ketolyse-mat. Passer til det meste, i salater, til skinke, sammen med reker og majones.. Mild, god smak og masse sunt fett! Du kan også blande den med hvitløk, chili og sitronsaft og lage guacamole, fantastisk til "taco-gugge"

I bunn og grunn: Bland grønnsakene I maten, ikke spis dem ved siden av. Da er det lettere å "glemme" at de er der, og vanskeligere å la være å spise dem Og prøv ting du kanskje ikke har smakt på lenge, smak kan forandre seg, og faktisk ekstra mye når du spiser lavkarbo.. Jeg har begynt å like kaffe!!

Lykke til! Det er sikkert mange andre her med gode tips også, ellers kan du surfe rundt på oppskrift-delen av forumet, der har jeg funnet mye godt!

__________________

LilleVille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert, 50-70 g karber fra fiber og grønnsaker, 1200-1800 kcal om dagen. Svar med sitat