Sv: Malte mandler eller andre nøtter
Mandler kan brukes både med og uten skall. Skal du lage marsipan eller lyse fine kaker, så ville jeg ha skåldet mandlene før jeg malte dem, men til feks nøttekaker behøver du ikke det.
Skal du ha dem som mel.....ja, da ville jeg kanskje ha skåldet dem. Du kan skålde litt nå og da, så det ikke blir så mye på en gang, og legge de ferdig skåldete mandlene til tørk før du putter dem i en boks for oppbevaring. Noen butikker selger ferdig skåldete mandler, men antar de er litt dyre.
Skålde mandler(hvis du ikke vet hvordan): Kok opp en stor kjele vann, slipp mandler (noen never)oppi og gi et oppkok. Ta mandlene opp med en sil, så kan du bruke det kokende vannet til en runde eller to til...Ta en prøve for å se om skallet slipper lett . Klem mandlen ut igjennom skallet med et hardt trykk
__________________
2007 var mitt år. 2008 ble enda bedre og 2009 var topp. 2010 ble et blandingsår, men nå kommer et fantastisk 2011 Prøver igjen for 2012... og på nytt i 2013...så kom 2014 med masse glede og tre nye barnebarnog nå er det 2017 og enda to nye barnebarn
Sist redigert av Anne : 30-10-06 kl 13:44.
|