Sv: Kjøttboller med oliven og feta
Opprinnelig lagt inn av Enid, her.
Fant denne, ser sinnsykt god ut! Vet ikke om den ligger her fra før, men jeg slenger den inn:
Finhakket løk, karbonadedeig, finhakkede oliven, "knust" fetaost, persille, oregano, salt, chili, pepper, hvitløk. Mos sammen med hendene og lag kjøttboller som du steker på bakepapir i ovnen, eller i olje i stekepannen. Hvor lenge og på hvilken varme står det ikke, men regner med det er som vanlige kjøttboller.
Serveres med salsa, tatziki og salat.
Det ligner veldig på Karen B´s oppskrift (Low Carb Gourmet). Jeg må oversette den med Norske "verdier" for det er copyright
Sitat:
Feta and Olive Meatballs
Makes 16 - 1/2 kopp hakket persille
- 2 ss finhakket løk
- 1/2 kg lammekjøttdeig eller biffdeig
- 1/2 kopp smuldret fetaost
- 1/2 kopp grønne stenfrie oliven, grovhakket
- 2 egg
- 2 ss Tabil kryddermix eller 1 ts oregano
Bland alle ingredienser med hendene og form 16 kjøttboller.
Du trenger ikke noe salt i denne oppskrifen siden både fetaen og olivenene har nok. - Total Calories: 1616
- Fat: 128 grams
- Carbs: 22 grams
- Fiber: 8 grams
- Protein: 94 grams
Det betyr 14 netto karber i følge Karen. Skal poste oppskrift på kryddermixen også, men er på vei ut akkurat nå.
__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
|