Marsipan
Oppskrifter med tanke på julen.
Marsipan
· 500 g mandler
skoldes, tørkes og males fint. Blandes med
· 350-450 g fruktosemelis
· (1 ts tragant) Kan utelates!
· 1 ss eggehvite, lett pisket.
Trill for eksempel kuler og pynt med valnøtter, rull i kakao/kokos, dypp i sjokolade osv.
Fylte aprikoser ?*
· 20 myke dessert aprikoser
· 100-150 g marsipan
· 100 g kokesjokolade
Skjær et snitt i hver aprikos. Rull små kuler av marsipan og stikk inn i hver aprikos. Trykk aprikosen igjen og ta bort overflødig fyll. Smelt sjokoladen og dypp snittflaten på aprikosen i sjokoladen. La stå kjølig til sjokoladen er stivnet.
Aprikosmarsipan ?*
· 100 g skållede mandler, malte
· 100 g tørkede, myke aprikoser i skiver
· 50 g fruktosemelis
kjøres sammen i hurtigmikser/ foodprosessor. Tilsett
· 1-2 ts eggehviter
og kjør videre til den samler seg og får marsipankonsistens. Form pølser og dypp i smeltet sjokolade. Eller bruk som fyll i marsipanbrød.
__________________
-lig hilsen Guro
Sist redigert av guro : 14-12-04 kl 10:55.
|