Sv: Melkefrie menyer
Med takknemlig hilsen til Mum 4 2, panert fisk (fra spreke fiskeretter-tråden)! Denne gangen a la Frøy:
Panert laks med spinat
Laksefileter, gjerne med skinn
Sesamfrø
Vend filetene i sesamfrø, men la gjerne skinnsiden være uten. Stek i smør eller ghee (klaret smør) på panne på alle sider på forholdsvis sterk varme (frøene beskytter mot brenning av fiskefettet) og la hvile litt.
Tilbehør:
pinjekjerner
frisk spinat
evt fetaost av sauemelk (hvis man tåler det)
Dijonsennep
(sitronsaft)
Rist pinjekjernene i stekepanne med smør eller ghee til de blir lys brune. Tilsett skylt spinat og la den falle sammen. Smuldre litt fetaost oppi. Tilsett en dæsj sennep, mer smør og evt sitronsaft. Godt som det er, men tilsett evt krydder og havsalt etter smak (husk at fetaost er salt).
UTROLIG godt! (Og skinnet blir godt og sprøtt, jeg spiser det, jeg ... )
|