Det jeg gjorde, var at jeg til å begynne med veide grønnsakene, så jeg var sikker på at jeg ikke fikk i meg for mye karbohydrater. Syns det er lettere med veiing enn å måle i dl, tror det blir mer nøyaktig da. Proteinene veide jeg ikke i det hele tatt.
Etter noen dager utviklet jeg et øyemål, så jeg visste sånn omtrent hvor mye jeg fikk i meg. Nå veier jeg bare unntaksvis for å forsikre meg om at jeg er der jeg skal.
Jeg veier også hvis jeg spiser noe jeg ikke har spist før, eller noe jeg spiser sjelden - særlig hvis det har litt mye karber. F eks frukt er det greit å veie, syns jeg. Det er så lett å være litt generøs på øyemålet hvis det ikke er noe man er vant til. Plutselig har man fått i seg 5 g karber mer enn man skulle, og da er det fort at man kommer over grensen og stopper opp.
Oppsummering: Du kan gjerne kontrollveie litt av og til. Men, som HP sier, dette er jo ikke Grete Roede. (Heldigvis for det!!!)
Lykke til!
|