Elgkarbonader
Brimis elgkarbonader
1 kilo elgkarbonadedeig
1 løk
2 ts salt
1/2ts hvitpepper (hvorfor hvit?)
3 dl vann/melk/fløte (jeg bruker kremfløte - trenger fett i dennne synes jeg)
30 gr potetmel/soyamel/spelt (eller en blanding)
1 egg
Bland kjøtt og hakket løk. Ha i salt og pepper (bland pent og forsiktig) Tilsett væske og mel vekselvis Ha til slutt i egget for å gjøre deigen smidig. La hvile en halvtime før steking, for at smakene skal få blande seg.
Ikke stek dem for mye. Elgkarbonader blir fort litt tørre. Stekes nesten ferdig og la de ferdiggjøre seg av varmen på et fat.
Håper det smaker!
__________________
2007 var mitt år. 2008 ble enda bedre og 2009 var topp. 2010 ble et blandingsår, men nå kommer et fantastisk 2011 Prøver igjen for 2012... og på nytt i 2013...så kom 2014 med masse glede og tre nye barnebarnog nå er det 2017 og enda to nye barnebarn
|