Tråd: Brød
Vis enkelt innlegg
Gammel 03-12-06, 22:21   #12
Gamla
Potius sero, quam numquam
 
Gamla sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2004
Innlegg: 1.103
Gamla er en virkelig god ressursGamla er en virkelig god ressursGamla er en virkelig god ressursGamla er en virkelig god ressursGamla er en virkelig god ressursGamla er en virkelig god ressursGamla er en virkelig god ressursGamla er en virkelig god ressursGamla er en virkelig god ressursGamla er en virkelig god ressursGamla er en virkelig god ressurs

Sv: brød

Opprinnelig lagt inn av komkari, her.

Dette ble veldig godt synes jeg,- og det ser nesten ut som som vanlig brød!

4 store egg
2 dl mager kesam
1 dl rapsolje
50 g sesamfrø uten skall
30 g kruskakli
30 g solsikkekjerner
4 ss linfrø
1 ss fiberHusk
1 dl ketolyse bakemix eller soyaprotein
1 ss bakepulver
1-2 ts basilikum
Litt salt
Event ca. 1/2 dl vann

Visp eggene sammen med kesamen og tilsett oljen.
Jeg malte sesamfrø, kruskakli, solsikkekjerner og linfrøet til "mel" i kverna til stavmixeren. Hadde i alt det tørre. Syntes deigen ble litt fast så jeg hadde i ca 1/2 dl vann. Deigen skal være ca like fast som tannpasta.
Smør brødformen litt og legg bakepapir i bunnen. Stekes ved 180 grader i ca.40 min.
Hele oppskriften gir ca 30 g KH, eller 1.5 g pr skive, når ett brød er 20 skiver.

Det er ingen vond bismak på dette brødet heller, selv om du bruker soyaprotein (det er jo så lite pr. brød),- men med bakemixen blir det enda bedre!
Som variant for basilikumet kan en jo bruke annet krydder. (Alltid godt med litt variasjon. )
Dette brødet er vel verd å prøve!

__________________
Stor klem fra Gamla!

Medlem av Ren mat-klubben
Gamla er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo vedlikehold Svar med sitat