Vis enkelt innlegg
Gammel 04-12-06, 00:43   #14
mofe
Seniormedlem
 
mofe sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2004
Innlegg: 14.144
mofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastisk

Sv: Spreke fiskeretter!

Limer inne denne jeg;

http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=10910

Sitat:

Jorun og Runes yderst smagfulde lagseræt!

1 pakke laksefileter (4 stk)
1 boks krepsehaler i dill (eventuelt vanlige krepsehaler, eller også reke)
1 hermetikkboks kantareller
6-7 charlottløk
2 fedd hvitløk
1/2 chili, skrapet
1/2 lime
3/4 kartong fløte
1 avocado
Litt fetaost
dill
timian
salt og pepper (all krydder etter egen smak)
smør og olje til steiking

For to til tre personer

Forvarm ovnen til 200 grader.
Varm opp en stekepanne på høy varme, og smelt en god klatt smør. Legg i kantarellene, og ha i rikelig med salt og pepper i. La dem frese til de er nesten svarte, og har krympet. Skru ned varmen på plata et par hakk. I mellomtiden grovhakker du charlott- og hvitløk og chilli, og putter i pannen, bruk olje om nødvendig (eller smør for smørfolket ) og lar dette surre en liten stund. Sleng oppi krepsehalene, og ha i dill og timian. Skjær opp laksen i passe store biter, og la dem steke sammen med resten sånn at de får en litt gyllen farge, skvis en halv lime over.
Ta hele sulamitten opp i en form, og dandér oppskjærte avocadobiter over, smuldre feta over formen, og hell så mye av fløten som det er plass til, ca trekvart av innholdet.
Sett formen inn i ovnen på en rille som står nærme bunnen, og stek i 25-30 minutter.
Server med salat, gjerne med avocado og feta, og hjemmelaga dressing.

Superdressing, som kan improviseres over det uendelige:

Hell enn boks rømme over i en skål, ta en spisekje fransk sennep, og to spiseskjeer majones opp i skåla, strø over med salt, pepper, diverse urter (oregano/basilikum/timian you name it) og gjerne litt kapers, eller kaperslake. Rør om. Himmelsk dressing som passer til det meste, spesielt fiskeretter.

__________________
.
mofe er avlogget   Min kostholdsfilosofi: - Svar med sitat