Vis enkelt innlegg
Gammel 10-12-06, 14:51   #2
guro
Sterk og fri!
 
guro sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2004
Alder: 60
Innlegg: 9.453
guro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastisk

Sv: Skoldede mandler!

Skolding av mandler må gjøres noen dager i forveien, slik at de kan tørke ordentlig. Jeg ville ikke laget marsipan av uskildede mandler, selv om det helt sikkert går bra.

Men altså man tager en kjele med vann koker opp, har mendlene i og lar de ligge til du ser skallet løsne. Ikke lenge, for mandlene skal ikke bli kokt liksom. Også heller du av det kokende vannet også har du morsomt håndarbeid en stund med å "sprute"/klemme mandlene ut av skallet sitt.

La mandlene tørke på en håndlke i noen dager før du maler dem. Males gjern dobbelt til marsipan.

__________________
-lig hilsen Guro
guro er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Rent og naturlig, uten melk, hvete, sukker, gjær, svin og sånt Svar med sitat