Vis enkelt innlegg
Gammel 18-12-06, 22:37   #7
Nille
Administrator
 
Nille sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2004
Alder: 68
Innlegg: 16.021
Nille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastisk

Sv: hvor mye/ lite karber?

Opprinnelig lagt inn av donjuanwannabe, her.

Det var vel litt å ta i, Aline Helt opptil 160 karber pr. dag!!? Det er ihvertfall ikke lavkarbo for meg. Jeg tenker slik om lavkarbo; kjøtt, fisk, bær, grønnsaker, nøtter og kanskje litt mørk sjokolade og en frukt = opptil 70-80 g karbo pr. dag (men det er max da, og når man er ferdigslanket, eller nesten)

Ok, det er min mening da


Neida, det er ikke å ta i. lavkarbo er pr defininsjon alt fra160 karber og under pr dag. Dvs. under 50 % av "normalt norsk kosthold".

Lavkarbo er jo ikke bare "slankedietter" heller. Det er en livsstil. Noen har høy toleransegranse g tåler oppi 160 pr dag uten å legge på seg. Andre som vedlikeholder må kanskje holde seg rundt 30-40, Og så har en alle midt i mellom.

Sitat:

... må man ligge på for å komme seg ned i vekt? vet det er forskjellig fra person til person, men hva er vanlig?

lurer på om jeg må kutte ut blåbær, spiser ganske mye av det til frokost.. det kan vel bli for mye grønnsaker og eller?

har prøvd å legge inn på fitday, men synes det var litt vanskelig jeg. finnes det et norsk tilsvarende program? noen som vet?


For å ta av er litt av clouet å finne sin egen karbegrense. Mange må ned i 15 karber pr dag for å starte vekttapet, men de fleste tar godt av med båe 20 og høyere. Atkins f.eks. starter med 20 det første 14 dagene med legger til matvaregrupper med 5 gram pr uke. Når man er ca. 5 kilo fra målet legger man til 10 gram pr uke slik at man ved nådd mål - gjennom denne prosessen, har lært seg hva kroppen tåler og hva man ikke kan spise uten å legge på seg, og hvilket karbenivå en bør ligge på for å vedlikeholde - evt. å ta av. Dette nivået er forskjellig fra person til perosn og det finnes ikke noe fasitsvar.

Den optimale sammensetningen (energiprosent) på de fleste lavkarbo filosofier (med unntak av Lindberg) på induksjon eller start nivå er 70-75 % fett, 20-25 % protein og 5 % karber. Etterhvert som man øker på karbene vil fettandelen naturlig bli mindre og en nærmer seg et Lindberg lignende kosthold.

Lindberg har ikke satt noen optimal sammensetning, og der er det fokusert mer på sammensetningen av måltider, med fokus på litt mindre fett men mer protein.

Det er noen som ikke tåler så mye grønnsaker, men de er få. De fleste trenger derimot grønnsaker. Så å kutte på dem er egentlig ingen god ide. Det er flere som ikke tåler større mengder meieriprodukter som f.eks. kremfløte (syrnede som rømme og creme fraiche ser ut til å tåles godt av de fleste), nøtter og kunstig søtstoff.

Det finnes ingen god norsk erstatning for Fitday - så vidt jeg vet.

__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
Nille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat