Jarlsberg-gratinert torsk med auberginepure
Denne oppskriften er hentet fra www.melk.no - skal prøves i dag. 
Den ser da ganske lavkarbo ut?
Ingredienser: 400 g torskefilet
200 g jarlsberg
1 stk. aubergine
1 stk. sjalottløk , hakket
1 stk. rød paprika , i biter
2 ss meierismør
smak til med salt og pepper
Fremgangsmåte:
Pensle aubergine med smeltet meierismør og la den steke seg myk i stekeovnen. Del i to og skrap ut fruktkjøttet. Ta vare på det men kast skallet.
Fres løk og paprika i smør på panne til det er mykt. Tilsett oppdelt aubergine-kjøtt og smak til med salt og pepper og litt finhakkede urter.
Legg tynne skiver torsk i smurt ildfast form lagvis med grønnsakene. Legg osteskiver på toppen og stek retten i ovnen til alt er kokt og osten har smeltet.
Server torskeretten med en god saus til. Gjerne en fiskesaus fra pose tilsatt mye finhakkede urter.
Ildfast form
I stekeovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter for auberginen.
I stekeovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter for fisken.
|