Vis enkelt innlegg
Gammel 03-02-07, 15:10   #20
Kristian
Seniormedlem
 
Kristian sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2004
Hvor: M & R
Alder: 58
Innlegg: 1.443
Kristian har veldig mye å være stolt avKristian har veldig mye å være stolt avKristian har veldig mye å være stolt avKristian har veldig mye å være stolt avKristian har veldig mye å være stolt avKristian har veldig mye å være stolt avKristian har veldig mye å være stolt avKristian har veldig mye å være stolt avKristian har veldig mye å være stolt avKristian har veldig mye å være stolt av

Sv: H-melk

Opprinnelig lagt inn av Solan, her.

Jo, H-melk inneholder beskyttende stoffer, selv etter pasteurisering og homogenisering. Sånn som en update så jeg i Mat&Helse (11/05,s.95) at DVP diskuterte en av de mulige farene ved homogenisert melk, nemlig XO. Han konkluderte med at faren ved XO var høyst omdiskutert, men om vi skulle sikre oss mot problemer ved homogenisert melk, så burde vi blande skummetmelk og kremfløte. Artig med litt autoritetsstøtte.



Hvis du halverer kulestørrelsen, dobler du total overflate for fettet(*. Hvis du deler kulestørrelsen på 100, får du 100 ganger mer total overflate. 100 ganger mer overflate å strekke membran over. 100 ganger mer overflate hvor fettet kan oksideres.

Så selv om frossen melk harskner lettere enn homogenisert melk, ser jeg ingen grunn til å ta sjansen med fett som er 100 ganger mer utsatt for harsking enn fettet i fløte.

(*) Formelen for volum for kuler går med radius i 3 potens, mens overflaten går med radius i 2 potes.

Og hvor ofte opplever du at det smaker harskt av H-melk? Så lenge det ikke smaker vondt er det ingen fare, på samme måte som tran eller andre oljer.

Kristian er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins og jeg dietten Svar med sitat