Vis enkelt innlegg
Gammel 04-02-07, 12:46   #27
Solan
Medlem
 
Solan sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2007
Hvor: Grimstad
Alder: 58
Innlegg: 288
Solan er ny på veien

Sv: O`boy

Mente "kumelk" da jeg skrev "råmelk", ja. Jeg visste ikke kumelka holdt seg kun 3-4 dager i kjøleskap, men morsmelk holder seg ikke mye lenger den heller, så da er det vel naturlig.

Han jeg snakket med sa for øvrig at nedkjølt kumelk ikke smaker like bra som fersk kumelk. Har visst noe å gjøre med hvilke bakterier som blir favorisert av nedkjøling.

Men uansett: Søtmelk holder 3-4 dager, men syrnet melk og produkter som ost holder seg mye lenger. Har du prøvd å lage ost eller kulturmelk av kumelka?

Om noen i Tine eller tilsvarende leser, så er det i alle fall 1 kunde som er interessert i å utforske kulturmjølk basert på økologisk kumelk - upasteurisert og uhomogenisert.

__________________
--Solan

Solan er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Egen mix; utforsker Weston A Price / Mary Enig / Sally Fallon Svar med sitat