Sv: Alkoholspørsmål
Opprinnelig lagt inn av Dilly, her.
Det er noe jeg også liker godt.. Jeg har laget noen viner helt fra bunnen, med svært varierende resultater, for å si det mildt..
Og noen halvfabrikata er virkelig helt greie. For noen år siden så var jeg med i en vinklubb (Scala) den eksisterer ennå. Derfra kom det mange gode byggesett. Det var viktig å følge oppskriftene og måle sukkerinnholdet, for det må ikke bli for tørt heller. Jeg foretrekker den i ale fall over +1 og helst et sted rundt +5 på OEvekta (sukkermål)
Det er jo alltid et triks hvis man ønsker sterk vin, å tilsette litt mer sukker etterhvert, for å få vinen til å gjære lenger og bli krutt, men jeg synes ikke noe om at det blir mer enn 14 %. Den hjemmelagde plommevinen min kom opp i 20. Den har jeg fått mye skryt av. Det er sånn kosedrikk som man ikke hiver nedpå mye av.
Kanskje det var en god idé nå før sommer og terassevindrikking.. slenge sammen noen tørre, snurpesure lavkarboviner 
Meldte meg inn i scala rett før russetida, og satte i gang med vinmekking. Gud for noe kliss, jeg fulgte ikke akkurat oppskiften til punkt og prikke, og to dager før russedåpen måtte jeg stikke på et gatekjøkken og kjøpe turbogjær under disk, hahaha. Smakte høgg gjorde den også, men vi putta masse rart i, fruktjuice og sprite, og drakk med stor nittenårig glede, og fulle ble vi.
Etter det ga jeg dunkene mine til mamma, og førte over medlemsskapet på henne.
Hun har blitt en durkedreven vinlager, og først nå det siste året har jeg begynt på igjen. Har en vinmann som har en essens-butikk her på løkka, og han er veeeeldig flink, og jeg får kun det beste av ham. Så selv om jeg spanderer såpass som 300-400 kroner på vin, så er det billig å regne når du sitter igjen med 25-30 flasker med velsmakende vin!
Fikk en idé, dersom vinen blir for snurpesur, kanskje det går an å ettersøte det med fruktose, eller splenda?
Er jo en smule sunnere. Og begge er jo naturlige. Kan jo prøve med en flaske og se om det funker. Men jeg liker heller ikke at vinen blir for søt. Er forresten godt med litt sitron i iskald tørr hvitvin
__________________
“What matters most is how well you walk through the fire”
-Charles Bukowski
Siste rest, nytt forsøk:

Minus 31,3 kilo på lavkarbo!
|