Sjokoladepålegg
SJOKOLADEPÅLEGG
200 g kokesjokolade 70%
3/4 dl H-melk
1 1/2 dl kremfløte
1 ss fruktose
vaniljesukker
75 g usaltet smør
(jeg ville hatt i 50-100 g finmalte/hakkede nøtter, gjerne hasselnøtter)
Hakk sjokoladen fint og ha det i en bolle.
Kok opp melk, fløte og fruktose, og rør inn vaniljesukker etter smak.
Hell den varme fløtemelken over sjokoladen litt om gangen. Rør hele tiden så sjokoladen smelter og blir blank. Tilsett smøret i små terninger når sjokoladen er smeltet. Visp så pålegget kraftig i ett minutt, gjerne med håndmikser.
Fyl pålegget på et glass og la det stå i romtermperatur for å sette seg. Oppbevares deretter i kjøleskap.
Dette er en oppskrift fra KK 9/98 !
Egentlig var det 50 g lys kokesjokolade og 150 g mørk kokesjokolade i oppskriften.
Og egentlig 1 1/2 ss sukker. Derfor er jeg usikker på fruktose-mengden og evt. andre søtstoff-typer, men her kan man prøve med litt mindre og evt. tilsette mer?
Kanskje Cocosa kan brukes i stedet for fløte?
Jeg har ikke prøvd ennå!
Ha en søt dag!
marianne
__________________
Marianne
I expand my life to include the possibilities of miracles!
|