Sv: Bursdagsmat og kake
Alle jeg skal i bursdag til er så glade for at jeg er på lavkarbo-kosthold, for da tar jeg alltid med en kake som jeg også kan spise. Litt varierende resultater...men denne fallt i smak hos alle. Eneste kommentar var at den kunne vært litt søtere. Ellers er den helt som originalen!
Nøttebunn med eggekrem
5 eggehvitter
1,5 dl Splenda (1dl fruktose)
200 gr nøtter..mandler, hasselnøtter, valnøtter eller blanding - valgfritt
1 ts bakepulver
Pisk eggehvittene stive. Mal nøttene og vend det inn i hvittene sammen med Splenda og bakepulver.
Stekes i rund form ca 24 cm - 180 gr - ca 20 min
Fyll:
5 eggeplommer
1,5 dl. Splenda (1 dl fruktose)
1 1/4 dl fløte
1 frøene fra en vaniljestang
125 gr smør (romtemperert)
Alt has i en kjele (ikke aluminium) Kokes på svak varme 1-2 min. Rør hele tiden. Ta den av platen og ha i romtemperert smør.
Fyllet bør få stå i noen timer i kjøleskap (eller et døgn) før det has på kaken, for da blir den passe seig og god....
Dryss over mandler i skiver. Nam-nam
__________________
Tuttan
Minus 11 kilo før Ketolysekuren - minus 8 på Ketolyse - og så 8 opp igjen. Den evige jo-jo slankeren!
|