Sv: bacon
Opprinnelig lagt inn av gilbertine, her.
Jeg har lagt merke til at mange her inne spiser relativt mye bacon (og pølser u/karbo). Dette er jo godt og dessuten en lettvint måte å få i seg endel fett på.
Men jeg lurer på om dette er så sunt.... har jo hørt at røkt mat øker faren for å få kreft ganske kraftig. Det virker også som om rødt kjøtt øker risikoen for å få kreft noe, selv om det er noe mer uenighet her.
Akkurat mens man kvitter seg meg overvekt, så forstår jeg jo at dette er førsteprioritet og i seg selv helsefremmende i en grad som sikkert oppveier og nuller ut risikoen ved å spise for mye bacon og andre bearbeidede kjøttprodukter.
Men hva når dere har kvittet dere med overvekten; har dere da tenkt å fortsette med bacon/pølse-spisingen? Og hvorfor ikke utelate slike varer helt fra starten? Det finnes jo mye rent kjøtt/fisk å velge i?
Det er visst noen som har hengt seg opp i at vi skal spise så mye bacon på lavarbo. Pressen bl.a. Vi har jo lest og hørt at Atkins er BARE egg og bacon. Hvor de har det fra vet jeg ikke. Det er mulignes flere som "har hørt" og ikke gidder å sette seg inn i de nekelte filsofiene og hva de virkelig dreier seg om. Den eneste jeg vet om som direkte anbefaler bacon er Skaldeman. At man skal spise så mye bacon er det faktisk ikke så mange av filosofiene som sier egentlig. De fleste sier at en skal inngå store mengder av bacon og andre bearbeidene kjøttprodukter nettopp på grunn av tilsetningstoffer man ikke alltid har kontroll over. I tillegg anbefaler de fleste å ikke spise for mye salt/saltede produkter.
Det nok slik at noen medlemmer har hengt seg opp i at bacon skal være så bra (spesielt på Skaldeman siden, og det er nok fordi han selv snakker med STORE bokstaver når han blir intervjuet, og det er det folk husker). Og det er nok noen som ikke har lest noen (annen) bok eller følger en filosofi, men har laget en egen "selvkomponert versjon" som inneholder litt fra det ene og det andre, - OG alt man "har hørt" skal funke. Det pleier som regel ikke å funke særlig bra og på langt nær de fleste finner selv ut av det til slutt.
At medlemmene her inn tyller i seg store mengder bacon er også sterkt overdrevet. 4 striper bacon i en normal pakke veier ca. 50-75 gram og kan neppe sies å være store mengder De fleste klarer heler ikke å spise egg & bacon hver eneste dag i lenge perioder. Akkurat det kan hvem som helst bevitne.
Om det er sunt ?
Innenfor rimelighetens grenser kan man ikke si at det er usunt iallefall. Ingenting er sunt om man overdriver. Jeg personlig mener man kan spise sunnere ting...
Jeg er forresten enig med deg at det beste er å spise rent helt fra starten av. Det er nok mange som ikke er enig med meg i det, men MIN erfaring er iallefall at det er det aller beste. Samtidig er det vikig med variasjon o maten, - og skal man ha begrenset inntak av karbohydrater i en slankeperiode er det viktig at man ikke forbyr alt mulig. Da detter folk av og gir opp. Som sagt er baconspising noe som gir seg "naturlig" av seg selv.
Selv spiser jeg sjelden bacon - og om jeg gjør det er det som regel en skjelden søndagsfrokost eller hotellfrokost. Ellers bruker jeg bacon surret rundt kylling filet eller fisk. Da er det snakk om et par striper toppen. jeg lar ikke være å spise det fordi det skal være usunt, men fordi jeg er trøtt og lei av smaken, -og det er for salt for mine smaksløker. Baconet jeg kjøper kommer som regel fra slakter Idsø og han bruer ikke nifse tilsetningsstoffer i varene sine. Pølsene jeg kjøper samme sted inneholder også "rene" råvarer som kjøtt, urter, krydder og flesk.
Det er også delte meninger om hva som er "rene" varer. I min verden er ren mat den som ikke bearbeidet og/eller tilsatt kunstige stoffer (E-er). Om maten er røket finnes det naturlige måter å gjøre det på. Om dyrene får fór tilsatt rare ting har vi liten eller ingen kontroll på. Jeg har skjønt at jeg er hedig som har slakter Idsø, som tar inn varer (både kjøtt og fugl) fra "rene" produsenter. Fisk kan jeg kjøpe levende rett fra båten/kummen om jeg vil.
Selvfølgelig er det best med økologisk dyrkede grønnsaker. Men det er dessverre ikke mulig å fa tak i usprøytede varer i hele landet vårt. Dessuten er det der det finnes både dyrt og noen gnager av dårlig kvalitet/holdbarhet.
Vi får håpe at flere produsenter tar seg råd til å drive "rent". Både kjøtt/fugl og grønnsaker. Men det betinger at vi må kjøpe maten før den visner....
Jeg er mer opptatt av at folk får i seg variert mat. At man har et balansert kosthold. Bare det ene eller bare det andre tror jeg absolutt ikke er sunt.
__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
|