Tråd: Esekiel-brØd
Vis enkelt innlegg
Gammel 07-03-04, 21:26   #7
MHM
Ikke flink, men god...;-)
 
MHM sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2004
Hvor: Hedmark
Alder: 50
Innlegg: 4.705
MHM er bare helt fantastiskMHM er bare helt fantastiskMHM er bare helt fantastiskMHM er bare helt fantastiskMHM er bare helt fantastiskMHM er bare helt fantastiskMHM er bare helt fantastiskMHM er bare helt fantastiskMHM er bare helt fantastiskMHM er bare helt fantastiskMHM er bare helt fantastisk

Opprinnelig lagt inn av ayliah

Det står at dette brødet inneholder kun sammalt spelt,speltkorn,grønne linser,hvite bønner,hirse ,vann og salt.Brukes under 1 g gjær pr brød.

Det er ikke særlig mindre karbohydrater i Esekiel-brødet enn i vanlig grovbrød. Det er mest sammalt mel i det, og selv om det er belgfrukter i, så bidrar også dette med karbohydrater. Men det er et sunt brød i den forstand at det er mer næring i det, lite gjær, og tåles av flere pga spelten. Det er også mer enzymer i det fordi korn og linser er spiret før bruk.
Her følger en liten tabell over mengder karbohydrater, proteiner og fiber i en skive brød (40 gram):

Kneip: 17 g karbo, 3 g protein, 3 g fiber
Vollkorn: 17 g karbo, 3 g protein, 5 g fiber
Fedons: 7,5 g karbo, 6 g protein, 6 g fiber

Direkte karbohydratreduserte brød har jeg ikke sett annet enn Fedon sitt. Samtidig er jo det proteinberiket, mest fiber og inneholder ikke transfett.

MHM er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Helst ikke tenke på mat - er det en filosofi? Svar med sitat