Vis enkelt innlegg
Gammel 19-04-07, 08:41   #16
Photobscura
Supermoderator
 
Photobscura sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2005
Hvor: ::Oslo Rock City::
Alder: 44
Innlegg: 26.188
Photobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastisk

Sv: I ketose allerede 2 dagen på kuren - er det normalt eller?

Pusemor: Om du søker her inn på forumet på ordet på ketose, så vil du finne masse svar på det!

Men helt enkelt forklart: Når du går på en såkalt ketogen diett (f.eks ketolysekuren, Atkins fase 1) så har du et karboinntak som er såpåss lavt (15-20 gr om dagen) at glykogenlagrene (karbohydrater omgjort i kroppen) dine tømmes veldig fort, og du begynner å forbrenne fett i stedet. Kroppens "prefererte" forbrenningskilde er nemlig karber, eller glykogen for å være nøyaktig, ikke fordi det er best, men fordi det er hurtigst. altså lettest tilgjengelig.
Når du har så små lagre med det som du får på denne daglige mengden, så vil det bli brukt opp så fort at kroppsfett vil bli den prefererte forbrenningskilden. En energi som varer mye lenger også.
I denne prosessen så produserer leveren ketoner av fettet, noe av det kommer ut i urinen, og det kan man teste på stix.
Så kroppen skifter fra å bruke glykogen til å bruke ketoner som forbrenningsmateriale.

Ketose er altså den tilstanden i kroppen jeg beskrever ovenfor. Men man forbrenner også overflødig fett når man går ut av ketose, gitt at det er noe overflødig å brenne, og man ikke har gått over til å vedlikeholde vekten med en mengde karbohydrater som holder vekten i "sjakk".

Håper dette oppklarte noe for deg.

__________________
“What matters most is how well you walk through the fire”
-Charles Bukowski

Siste rest, nytt forsøk:



Minus 31,3 kilo på lavkarbo!
Photobscura er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ♥The good life♥ Svar med sitat