Opprinnelig lagt inn av MHM
Det er ikke særlig mindre karbohydrater i Esekiel-brødet enn i vanlig grovbrød. Det er mest sammalt mel i det, og selv om det er belgfrukter i, så bidrar også dette med karbohydrater. Men det er et sunt brød i den forstand at det er mer næring i det, lite gjær, og tåles av flere pga spelten. Det er også mer enzymer i det fordi korn og linser er spiret før bruk.
Her følger en liten tabell over mengder karbohydrater, proteiner og fiber i en skive brød (40 gram):
Kneip: 17 g karbo, 3 g protein, 3 g fiber
Vollkorn: 17 g karbo, 3 g protein, 5 g fiber
Fedons: 7,5 g karbo, 6 g protein, 6 g fiber
Direkte karbohydratreduserte brød har jeg ikke sett annet enn Fedon sitt. Samtidig er jo det proteinberiket, mest fiber og inneholder ikke transfett. 
Vil det si at du kun får i deg 1,5g med fy-karbo pr 40g brødskive på fedon brødet??
|