20-04-07, 22:06
|
#12
|
Jeg kan og jeg vil!
Medlem siden: Jan 2007
Hvor: 1
Innlegg: 55.254
|
Sv: Ny her jeg :)
Opprinnelig lagt inn av Tette80, her.
Hei du!
Flotte ukeplaner du har laget altså...ikke akkurat slik mine ser ut =)
Bare lurte på hva jukseris og knekkis er for noe???
Hei igjen
Jukseris :
Sitat:
Jukseris
Jeg kjøpte ei ny kokebok før jul, "15-minute lowcarb recipes" av Dana Carpender. I dag prøvde jeg en aldeles genial oppfinnelse fra den boka, nemlig jukseris laget av blomkål. Det tok 10 minutter å lage og kommer definitivt til å bli en stayer på våre ukemenyer, som underlag for alskens deilige sauser - carbonara, bolognese, pesto...
Slik:
Man tager et stk blomkålhode, kutter av så mye som man vil (vi brukte et halvt middels stort til to grådige) og rasper det grovt i kjøkkenmaskin. Vrrr! Det skal være som omtrent riskorn, ikke glatt som mos, altså.
Sleng en klatt smør i bunnen av en mikrosikker form og hell blomkål-"risen" over. Mikre uten lokk på full guffe i 7 minutter. Ta-dah! Ferdig til å helle din yndlingsutgave av en deilig, fet, smakfull saus over.
Jeg trodde forresten at det kom til å bli mye vann igjen i blomkålen, men alt fordampet i mikroen.
Knekkis:
Sitat:
Her er en oppskrift hentet fra Ketolyseforumet.
Krois knekkebrød
4 mellomstore egg
2 ts bakepulver
40 g olivenolje
100 g seterrømme
1/2 - 1 ts salt (lo/seltin)
30 g sesamfrø
30 g linfrø
- alle frøene knuses til mel
25 g kruskakli
40 g ketolyse bakemix
Røra helles utover et bakepapir og fordeles til en jevn flat kake OVER HELE PLATA. Deles opp i passende stykker like etter steking.
150 grader i 1 time gir et knekkebrødaktig brød.
|
|
Min kostholdsfilosofi: 1
|