Med pølser, baconsvor og andre matvarer må vi ikke kutte ut matvarene fordi om det står "SUKKER" på innholdsfortegnelsen. Det blir litt for hysterisk, selv for meg, - og Atkins har sagt vi må passe på, - IKKE kutte ut absolutt hvert gram. Vi har ikke vondt av små mengder sukker. Det er mengden det kommer an på. Om en vare har 1-5 karber pr. 100 gram er sukkermengden så liten at det hverken har innvirkning på insulin nivået eller gjør at vi legger på oss. Tilsetningstoffer i maten blir i innholdsfortegnelsen skrevet slik at det det er mest av står først, det det er nest mest av står som nr to etc etc (EU/EØS/US standard) I en av de gamle Atkins bøkene sto det at en fin tommelfinger regel var å se på a) karbtallet, b) hvis sukker sto som nr 5 eller lavere på lista OG karbtallet var lavt, så var det OK å spise det. Jeg syns det er mye verre å kjøre i seg mengder av kunstig søtstoff som aspartame og maltitol, og alle e-stoffene fremfor et par gram sukker !
__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
|