Opprinnelig lagt inn av Nille
Med pølser, baconsvor og andre matvarer må vi ikke kutte ut matvarene fordi om det står "SUKKER" på innholdsfortegnelsen. Det blir litt for hysterisk, selv for meg, - og Atkins har sagt vi må passe på, - IKKE kutte ut absolutt hvert gram. Vi har ikke vondt av små mengder sukker. Det er mengden det kommer an på. Om en vare har 1-5 karber pr. 100 gram er sukkermengden så liten at det hverken har innvirkning på insulin nivået eller gjør at vi legger på oss. Tilsetningstoffer i maten blir i innholdsfortegnelsen skrevet slik at det det er mest av står først, det det er nest mest av står som nr to etc etc (EU/EØS/US standard) I en av de gamle Atkins bøkene sto det at en fin tommelfinger regel var å se på a) karbtallet, b) hvis sukker sto som nr 5 eller lavere på lista OG karbtallet var lavt, så var det OK å spise det. Jeg syns det er mye verre å kjøre i seg mengder av kunstig søtstoff som aspartame og maltitol, og alle e-stoffene fremfor et par gram sukker !
Nok en gang bevingede og kloke ord fra vår bestemor.
|