Sv: Lage melblanding selv
Opprinnelig lagt inn av Gerd, her.
Hjernen er på plass den serru.
Viss mel av linfrø hadde vært et fullgodt alternativ til annet mel, tror du ikke det hadde vært i handelen allerede???
Linfrø er mye mindre en hvete og gi derfor mindre mel pr m2 dyrket mark. Noe jeg tror en kynisk industri er fult klar over og tar hensyn til.
Dessuten har de en kort holdbarhetsdato når de er malt til mel pga det høge fett innholdet.
Opprinnelig lagt inn av Carisma
Må man ha mel utover de erstatningene som allerede finnes?
Soyamel, johannesbrødkjernemel, diverse bakemixer.
......
Forøvrig ser jeg nytten av å tilsette malt linfrø i ting, da det som det blir nevnt er en kilde til bla omega 3. Og viktig med MALT siden det i hel form er lakserende! 
Du ser nytten av å tilsette dette, men du lurer på hvorvidt vi trenger erstatninger ut over det som finnest....
Soyamel, protein mixer og andre smaker ikke godt i følge mange her på forumet. Videre gir de ikke fullværdige bakster.
Vi kommer ingen vei i samfunnet dersom vi ikke kan diskutere ulike vinklinger på eksisterende og nye produkt.
|