Sv: Johannesbrødkjernemel
Opprinnelig lagt inn av Valeriana, her.
Var på helsekosten og kjøpte et glass m. johannesbrødkjernemel i dag, skal bli spennende å prøve det. Faktisk så kjøpte jeg et glass for noen år siden, kom over det på helsekostbutikken og syntes det så interessant ut. Men jeg brukte det aldri, så jeg kasta det til sutt.
Jeg har vært litt usikker på det faktiske karbohydratinnholdet til johannesbrødkjernemelet, for i boka mi om E-nummer i maten (johannesbrødkjernemel har E-nr.410) står det at johannesbrødkjernemel er et karbohydrat som utvinnes fra johannesbrødtreets frø. Det er for så vidt riktig fordi det inneholder mye fiber som jo også er karbohydrater, men i en form menneskekroppen ikke kan utnytte.
Men etter å ha lest mer om johannesbrødkjernemel i dette forumet, skjønner jeg at det er trygt å bruke for oss lavkarbo-folk.
Det vil jo sei at nettokarb, som me er ute etter, er null? I og med at det er eit karbohydrat menneskekroppen ikkje kan utnytta...?
Eg har iallefal prøvd Ziggy sin rjomegraut no (rømmegraut) og den vart knallgod!!! Nett so mammo sin! hehe!
|