Vis enkelt innlegg
Gammel 01-05-07, 11:40   #10
Pc-snuppa
Medlem
 
Pc-snuppa sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Akershus et sted
Alder: 53
Innlegg: 191
Pc-snuppa er virkelig snillPc-snuppa er virkelig snillPc-snuppa er virkelig snillPc-snuppa er virkelig snill

Sv: Ville bare takke og si "hei:-)

Opprinnelig lagt inn av Pc-snuppa, her.

Hei, alle her inne (og som gidder og lese dette)!

Har vært medlem siden 2006, men har ikke følt at jeg har hatt noe kunnskap og bidra med. Men nå har jeg gått på Atkins i over ett år og har greid og tilegnet meg litt egen-erfaring. Men jeg må jo bare innrømme at jeg har høstet masse av dere her inne som har vært sååååå flinke og hjelpe alle som har sendt inn spørsmål. Men selv har jeg ikke bidratt med noe...(skammeskammeskamme... ) Har lest mase av Nille og Ziggy, (og andre her også, men husker ikke alle... desverre ) Så jeg håper at jeg innimellom kan komme med noen glupe ord jeg også..
Jeg har fått massssssse inspirasjon ved og lese ting her inne, og oppskrifter, som jeg aldri ellers ville ha fått, nettopp fordi her inne på lavkarbo.no er vi så mange som går i samme retning, selv om innimellom ikke alle er helt enige... Flott at det er et diskusjons forum hvor man på en god og saklig måte får lov til å være uenige uten og være stygge mot hverandre. Håper jeg kan bidra med noen oppskrifter eller synspunkter basert på min erfaring jeg også, så gir jeg litt tilbake av alt det jeg har høstet her inne. Phuii, dette ble litt langt, men... Takk i allefall

PS. Har oppskrift på en kjempegod sjokolademousse som man kan enten spise eller fryse ned. Den krystalliserer seg ikke selv om man ikke rører i den når den blir fryst ned.

Hei!
Ja tusen takk for koselig velkomst alle sammen
Og nå: over til den lovte oppskriften på sjokolademousse!
Tadaaaaaa...
(eller sjokolade muuus som jeg også kaller det... )

Sjokolade mousse (4-5 porsj.)

85 gr. sukkerfri mørk sjokolade
(Cavalier, fås på helsekosten, 25,- kr. platen, men skal man kose seg så skal man kose seg... )
85 gr. sukkerfri lys sjokolade
(samme merke som over, eller andre merker dere kjenner til eller foretrekker da..)
1/2 dl fløte
3 eggeplommer
2 dl. pisket kremfløte med ca to ts. søtstoff
3 eggehvitter stivpiskes med bittelitt salt for ekstra stivhet (men ikke nødv hvis du ikke vil..)
2 ts. god kakao for litt ekstra fyldig smak (kan droppes)

Fremgangsmåte:

Smelt sjokoladen sammen med fløten over svak varme. Ha i de frivillige teskjeene med kakao nå og rør/visp til det ikke er klumper. Avkjøl litt til lunken/kald. Bland inn de lett vispede egeplommene. Avkjøl helt til kald. Tilsett den vispede kremen forsiktig litt etter litt i sjokolaaden, slik at den blir kremete og fin. Tilslutt vendes de stivpiskede eggehvittene FORSIKTIG inn i sjokolade kremen slik at alt er luftig men godt blandet.
Hell i en lekker glassbolle (ikke i en glassbolle som lekker... )for spising som moussedessert, og la den stå i minst tre timer tildekket i kjøleskap.
Jeg har plastbegre igjen etter min tid som sukker-oliker hvor jeg spiste kos-begere m sjokoladepudding osvosv. De bruker jeg nå til og fryse ned porsjoner med sjokolademuuusen i, for da har jeg en dessert liggende i fryseren klar til konsumering... (sje-lurrpp... )
Fryser du ned porsjonsbegere, la begeret stå på benken 10-15 min. så den blir litt mykere. Skal du spise den med eeeen gang du tar den ut av fryseren, er den ganske så hard. Hvis begeret står på benken i 20-30 minutter er den sjokolademousse igjen uten at den er rennende! Tadaaaa...

PS. Du kan legge moussen i porsjonsbegerene og la de stå i kjøleskapet i de tre timene FØR du putter dem i fryseren. Men du MÅ ikke gjøre det. De blir like gode hvis du fryser dem ned med en gang. Men moussen blir nok bittelitt luftigere hvis de får stå de timene i kjøleskapet før du fryser dem ned. Syntes og merke en bitteliten forskjell...

Hørte jeg.. <<Uhmm...>>??

Enjoy!!

Pc-snuppa er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins :-) Svar med sitat