Vis enkelt innlegg
Gammel 01-05-07, 12:43   #1
Pc-snuppa
Medlem
 
Pc-snuppa sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Akershus et sted
Alder: 53
Innlegg: 191
Pc-snuppa er virkelig snillPc-snuppa er virkelig snillPc-snuppa er virkelig snillPc-snuppa er virkelig snill

Sukkerfri Sjokolademousse som også blir is!

Hei alle sjoko-elskere!
Jeg har laget min egen oppskrift på sjokolade mousse som jeg vil dele med alle her inne! Den kan også fryses ned til is uten at det blir krystaller i den.
Håper det smaker

Sjokolade mousse (4-5 porsj.)
(Ca.19 gr netto karboh. i hele oppskriften)

85 gr. sukkerfri mørk sjokolade
(Cavalier, fås på helsekosten, 25,- kr. platen, men skal man kose seg så skal man kose seg... )
85 gr. sukkerfri lys sjokolade
(samme merke som over, eller andre merker dere kjenner til eller foretrekker da..)
1/2 dl fløte
3 eggeplommer
2 dl. pisket kremfløte med ca to ts. søtstoff
3 eggehvitter stivpiskes med bittelitt salt for ekstra stivhet (men ikke nødv hvis du ikke vil..)
2 ts. god kakao for litt ekstra fyldig smak (kan droppes)

Fremgangsmåte:

Smelt sjokoladen sammen med fløten over svak varme. Ha i de frivillige teskjeene med kakao nå og rør/visp til det ikke er klumper. Avkjøl litt til lunken/kald. Bland inn de lett vispede egeplommene. Avkjøl helt til kald. Tilsett den vispede kremen forsiktig litt etter litt i sjokolaaden, slik at den blir kremete og fin. Tilslutt vendes de stivpiskede eggehvittene FORSIKTIG inn i sjokolade kremen slik at alt er luftig men godt blandet.
Hell i en lekker glassbolle (ikke i en glassbolle som lekker... )for spising som moussedessert, og la den stå i minst tre timer tildekket i kjøleskap.
Jeg har plastbegre igjen etter min tid som sukker-oliker hvor jeg spiste kos-begere m sjokoladepudding osvosv. De bruker jeg nå til og fryse ned restene etter desserten eller lager porsjoner med sjokolademuuusen i, for da har jeg en dessert liggende i fryseren klar til konsumering...
(sje-lurrpp... )
Fryser du ned porsjonsbegere, la begeret stå på benken 10-15 min. så den blir litt mykere. Skal du spise den med eeeen gang du tar den ut av fryseren, er den ganske så hard. Hvis begeret står på benken i 20-30 minutter er den sjokolademousse igjen uten at den er rennende! Tadaaaa...

PS! Du kan legge moussen i porsjonsbegerene og la de stå i kjøleskapet i de tre timene FØR du putter dem i fryseren. Men du MÅ ikke gjøre det. De blir like gode hvis du fryser dem ned med en gang. Men moussen blir nok bittelitt luftigere hvis de får stå de timene i kjøleskapet før du fryser dem ned. Syntes og merke en bitteliten forskjell...

PPS! Prøv også og lage med Cavalier Hasselnøtt Milk i stedet for melkesjokolade. Uhmmm det også

Hørte jeg noen sa <<Uhmm...>>????

Enjoy allesammen!!



OBS!
Ikke glem at noen reagerer på maltitol, som det er i Cavalier sjokoladen. Prøv deg frem med hva du tåler, eller bytt ut sjokoladen i oppskriften med mørk sjokolade hvis du tåler litt mer karbo. Men bruk da litt mer fløte i oppskriften slik at den ikke blir bitter i smaken(med mindre det er det man liker da)
Ellers så kan dere jo bare lage deres egen vri på denne oppskriften, etter hva dere tåler og liker!

Lykke til folkens

Pc-snuppa er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins :-) Svar med sitat