Vis enkelt innlegg
Gammel 08-05-07, 21:38   #3
eriksen
Medlem
 
Medlem siden: Nov 2006
Alder: 38
Innlegg: 120
eriksen er på en erverdig vei

Sv: Resistent stivelse, hi maize, med mere...

Tja, hva slags synspunkter er det du er ute etter? Syns ikke det var noe negativt i oppgaven, det er jo mange gode kilder han har brukt som utgangspunkt, og den var lettfattelig og godt skrevet.
Nå er ikke dette en vitenskapelig publisert oversiktsartikkel, men det finnes mye forskning om restitent stivelse.

Det er riktig at mengden resistent stivelse i potet øker ved avkjøling. En svensk studie viser at mengden resistent stivelse i ulike potetprodukter er høyest i kald potetsalat (5,9 % av total stivelse) (H Liljeberg Elmstahl - Eur J Clin Nutr, 2002). En annen studie viser at i kokt potet steg mengden fra 3, 7 % til 7 % etter 24 timer i kjøleskap. (Åkerberg AKE, Liljeberg HGM, Granfeldt YE, Drews AW, Björck IME. (1998). An in vitro method, based on chewing, to predict resistant starch content in foods allows parallel determination of potentially available starch and dietary fiber. J. Nutr., 128: 651-660.)

Resistent stivelse ankommer tykktarmen ufordøyd, og der brytes den ned til smørsyre, som visstnok har god effekt mot tarmsykdommer og krefttyper.

Jeg leste om produktet Hi-Maize i går faktisk, og er også veldig nysgjerrig...Skal kjøpe det og se hva det kan brukes til ihvertfall!

eriksen er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Vitenskapen Svar med sitat