Vis enkelt innlegg
Gammel 20-11-04, 16:05   #8
ElinGH
Medlem
 
ElinGH sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2004
Hvor: Oslo
Alder: 46
Innlegg: 105
ElinGH er en juvelElinGH er en juvelElinGH er en juvel

Opprinnelig lagt inn av Nille

Side 125
Du kan spise 90-110 gram helfete, faste, myke og mellommyke lagrede oster*, inkludert: (så følger listen)

*Alle typer ost inneholder noe karbohydrat. Mengden du spiser bør styres av det. Tommelfingerregelen er å telle 25 g ost som tilsvarende 1 gram karbohydrat. Merk deg at Cottage Cheese og andre ferske oster ikke er tillat under induksjonen. Ingen ”diett” oster, smøreoster eller mysost er tillat. Personer med soppsymptomer, melkeintoleranse eller osteintoleranse må unngå ost. Ingen imiterte osteprodukter er tillat, unntatt soya eller ris ost - men sjekk karbohydratinnholdet.

I Dr. Atkins nye slankerevolusjon (fra bokpakken tgitt 2004) står ( på side 72) det på listen Du kan fritt spise:
Kjøtt, liste
Fisk, liste
Fjærkre, liste
Skalldyr, liset
Egg, liste
Ost:

  • Moden og fersk
  • Ku og geit
  • Fet ost
  • CC
  • Sveitser
  • Cheddar
  • Mozerella
  • Faktisk nesten * all ost
* Alle oster inneholder litt karbohydrat, og mengdene må styres av det (se karbohydrattabellen). Ingen diettoster, smøreoster eller myseoster. Personer med kjent gjærsoppinfeksjon, allergi mot melkeprodukter eller overfølsomhet for ost må nngå ost. Imiterte osteprodukter er ikke tillatt, unntatt Tofu (soyaost) - men sjekk karbohydratinnholdet.

Dette betyr ikke: Spis så mye du orker, da kan det bli for mange karbohydrater per dag.

I Dr. Atkins Slanke Jornalen (fra samme bokpakken), står det mer om mengde:

Ost
Du kan spise 75-100 g daglig av helfete, faste, myke og halvmyke modnede oster, deriblant:
  • Cheddar
  • Gauda
  • Mozerella
  • Fåre og geitost
  • Kremost
  • Roqefort og andre blåskimmeloster
  • Sveitserost
Spesielle ting å ta hensyn til:
  • Alle oster inneholder noen karbohydrater. Tommelfingerregelen er at 25 g ost tilsvarer 1 g netto karbohydrater
  • Vær oppmerksom på at cc, skjørost og andre ferske oster ikke er tillat i introduksjonsperioden. Det samme gjelder for "slankeoster", smøreoster som mysost og smelteoster
  • "Oster" av soya eller ris er tillatt, men sjekk innholdet av karbohydrater.
Så en helt klar mengdebegrensning i de norske bøkene her! Det jeg river meg i håret av: CC er det lov på induksjon eller ikke? Nille, hva står det i din bok? Antar det ikke er lov...!

Opprinnelig lagt inn av Nille

Side 127
I tillegg, kan du spise følgende: ..........

  • Kremfløte eller matfløte (begrens til 2-3 spiseskjeer daglig(30-45ml); regn med karbohydratene) '
Special category foods - side 129
For å ha litt ekstra variasjon, kan du spise 10 til 20 olivener per dag, en halv liten avokado, 30ml seterrømme (2ss) eller 90ml usøtet kremfløte (6ss), så vel som 2 til 3 spiseskjeer med sitron eller lime juice. Men vær oppmerksom på at disse matvarene noen ganger kan redusere vekttap hos noen personer, og kanskje må unngåes de første 2 ukene. Hvis det virker som at vekten går sakte ned, så modererer du ditt inntak av disse matvarene.


Står det samme i min slankejournal både når det gjelder fløte og mat i spesielle kategorier. Enig med deg her Nille!

__________________
MVH ElinGH

www.overvektig.net
En uavhengig nettside laget for og av overvektige som ønsker å gå ned i vekt.




ElinGH er avlogget   Min kostholdsfilosofi: egenkomponert - snart atkins Svar med sitat