Sv: Fiskemat
Jeg spiser jo ikke kjøtt fra dyr, så det går innmari mye i laks her!
Laks er ganske billig, innmari godt, lett å variere og kanskje den feteste fisken, sammen med makrell.
Jeg gjør alt mulig rart med laksen
*jeg marinerer den i kokosmelk, chili, koriander og lime over natta, og steker den enten i stekepanne, eller i aluminiumsfolie i ovnen.
*Jeg tiner den og steker den sammen med litt løk, og surrer den så i seterrømme/creme fraiche.
*Jeg lager former med den, har den da i en form sammet med dampet brokkoli, blomkpl, og andre gode grønnsaker, lager saus av fløte, ost og johannesbrødkjernemel, krydrer det -gjerne med chili (jeg liker det sterkt!) og har det i ovn med drysset ost over.
Av tilbehør, da særlig til laks, så smørdamper jeg brokkoli, eller bare koker de litt, og har smør over. Gjerne eggesmør (kok egg, del det i småbiter, og bland det i smelta smør), jeg har rømmesaus med stekt champignon og løk, og kanskje spinat, som jeg da altså steker i meierismør (stek alltid alt i meierismør , eller raps, i de tilfeller det smaker bedre, og når man skal steke på høyere varmer, og er redd smøret blir brunt!) og så surrer i seterrømme eller creme fraiche.
Så her har du mange gode fisketips, i alle fall laksetips.
Når det gjelder fiskegratenger, så har du en som heter "Fransk fiskegrateng", som har 4,5 karber pr 100 gram. Den er nyydelig! Det er ikke noe makaroni i den, men litt brødsmuler på toppen. Jeg lar det gå, men du kan alltid la den tine litt først, skrape det av, og krydre litt selv (sitronpepper er vel det nærmeste du kommer originalkrydderet) veldig godt sammen med eggesmør, smørdampede grønnsaker, og/eller rømme!
Lykke til!!
__________________
“What matters most is how well you walk through the fire”
-Charles Bukowski
Siste rest, nytt forsøk:

Minus 31,3 kilo på lavkarbo!
|