Mokka-trøfler
200 g sjokolade minst 70 %
1 dl kremfløte
3 ss Nescafe-pulver
evt. 1 ss konjakk
25 g usaltet smør (jeg bruker alltid vanlig saltet)
Pynt: 50 g kakaopulver
Grovhakk sjokoladen. Gi fløten et oppkok, og rør inn sjokoladen og kaffen. Ta gryten vekk fra varmen. Det er viktig at massen ikke får for mye varme. Rør rundt til all sjokoladen har smeltet. Ha deretter i konjakken og smøret og bland godt. Hell trøffelmassen i en firkantet form kledd med bakepapir. Dett den tildekkede formen i kjøleskapet i to timer. Slå den stivnede massen ut av formen, og skjær i 30 like store stykker som du former til kuler og deretter dypper i kakaopulveret. Oppbevares i lufttett boks i kjøleskapet. Holdbarhet: 3 måneder.
Fra ELLE
__________________
Marianne
I expand my life to include the possibilities of miracles!
|