Fransk aprikosmarsipan
Fransk aprikosmarsipan
(ca. 25 stykker)
100 g skåldede mandler
100 g tørkede aprkoser (myke)
evt. ca. 30 g fruktose (egentlig 50 g melis)
1-2 ts eggehvite
Mørk sjokolade
Tørk mandlene etter skåldingen, de kan eventuelt settes i ovnen ved 100 grader i 15 minutter. Avkjøl.
Finhakk mandlene i en food processor eller hurtigmikser. Skjær aprikosene i strimler og legg dem i matmøllen sammen med fruktose. Hakk mandler, frukt og fruktose sammen til alt er findelt. Tilsett litt eggehvite, og la maskinen gå til massen samler seg of får marsipankonsistens.
Form små avlange ovaler og sett dem på plate med bakepapir. Dypp bunnen i mørk smeltet sjokolade.
Fra Maison
__________________
Marianne
I expand my life to include the possibilities of miracles!
|