Vis enkelt innlegg
Gammel 28-11-04, 17:14   #44
Marianne
Livsdesigner
 
Marianne sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2004
Hvor: Østlandet
Innlegg: 4.596
Marianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastisk

Fransk aprikosmarsipan


Fransk aprikosmarsipan
(ca. 25 stykker)

100 g skåldede mandler
100 g tørkede aprkoser (myke)
evt. ca. 30 g fruktose (egentlig 50 g melis)
1-2 ts eggehvite

Mørk sjokolade

Tørk mandlene etter skåldingen, de kan eventuelt settes i ovnen ved 100 grader i 15 minutter. Avkjøl.

Finhakk mandlene i en food processor eller hurtigmikser. Skjær aprikosene i strimler og legg dem i matmøllen sammen med fruktose. Hakk mandler, frukt og fruktose sammen til alt er findelt. Tilsett litt eggehvite, og la maskinen gå til massen samler seg of får marsipankonsistens.
Form små avlange ovaler og sett dem på plate med bakepapir. Dypp bunnen i mørk smeltet sjokolade.

Fra Maison

__________________
Marianne

I expand my life to include the possibilities of miracles!
Marianne er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lindberg m/egne tilpasninger Svar med sitat