Sv: Te-Tråden
Opprinnelig lagt inn av BiB, her.
Here it comes : For alle typene er utgangspunktet svart, ren Ceylon-te (jeg kjøper kg's-pakker på type internasjonal mat-butikk ("innvandrerbutikker")
Afghansk: en neve te legges i te-boksen/-glasset, strø over 1 ss grønne kardemommekjerner (hele belger, fås på pose samme sted) og fortsett til boksen/glasset er fullt. Min favoritt-te. Dette funker også bra til kaffe, 1 ss i filteret el kanna
Indisk: Krydder du skal bruke: Hel, grønn kardemomme, tørka ingefær (jeg kjøper frisk rot, skjærer i små, små ternnger (2-3x2-3 mm), alternativt strimler og tørker i ovenen på 100 grader/75 hvis varmluft, ca 1 time, til de er tørre), kanelbark og vaniljestang (helst burbon). Ingefæren må være kald før du legger i boks/glass.
Mengdeforhold på krydderet: 1 ss grønn kardemomme, 1/2 ss kanelbark i biter (knekk den), 1 ts ingefær (mer om du liker at den varmer i munnen), 3 cm vaniljestang splittet og i biter. Noen bruker også stjerneanis, som gir en distinkt lakris-smak, men da foretrekker jeg heller bare svart te og stjerneanis som lakris-te.
Så tar du en neve svart te, 1 del hver av krydderne (angitt mengde) osv til glasset er fullt (bruker alltid glass fordi den ser så vakker ut).
Afrikansk: Som indisk, men bytt vaniljestanga ut med hel svart pepper, ca 1/2 ts per "lag" med te.
Kos dere, alle kan drikkes "bar", men løftes, spes den indiske, om de serveres med steamet melk/soyamelk (for de som klarer det... )
Kos dere! Dedn afghanske varianten er også veldig god som is-te.
Tusen takk for oppskrift, BiB! Kult! Man tenker liksom ikke på at te er sammensatt av alt dette.
Jeg lurer på om jeg er verdens mest soya-tolerante person, jeg kjenner hverken bismak her eller der på et eneste soyaprodukt jeg har spist. Men jeg er kanskje herda etter snart et tiår som veggis, og storfan av helios- og life sitt gode (og dyre) utvalg.
Tåler ikke melk noe særlig (med fløte som unntak) og soyamelk gir meg akkurat den samme tilfredsstillelses når jeg hungrer etter melk.
Det er en barndomsgreier det der, det med iskald melk. Til nybakt brød med bare smør, eller nylaga sjokoladekake. Men de dager er forbi...
(Der skled jeg litt ut.... )
__________________
“What matters most is how well you walk through the fire”
-Charles Bukowski
Siste rest, nytt forsøk:

Minus 31,3 kilo på lavkarbo!
|