Sv: Hvor mye fett spiser dere til hvert måltid?
Opprinnelig lagt inn av photobscura, her.
Oi! Da har jeg bommet noe fryktelig. Beklager!!
Men, heh, jeg var da i det minste inne på noe, altså det med fortrukken bruk av meierismør .
Det er en ganske vanlig misforståelse altså. Tok en god stund før jeg skjønte dette med oljer og harskning og transfett og steking og sånn.
Rykepunktet til uraffinert rapsolje er noe sånt som 225 grader tror jeg. Det er ikke store forskjellen fra olivenolje. Raffinert rapsolje derimot tåler noe sånt som 400 grader, men denne er allerede harsk fra raffineringsprosessen, så den vil vi ikke ha.
Jeg vil bare legge til ett godkjent stekefett til: kokosolje. Kokosolje og ghee er de eneste som ikke brenner seg ved steking på høy varme. Det er riktignok litt upraktisk å bruke de, siden det spruter helt sykt når de kommer i kontakt med fuktighet. Smør er litt mer praktisk og er bedre på smak.
__________________
Power over others is weakness in disguise. True power lies within.
- Eckhart Tolle
|