Vis enkelt innlegg
Gammel 25-06-07, 20:25   #6
tech
Medlem
 
Medlem siden: Jan 2007
Alder: 36
Innlegg: 262
tech er ny på veien

Sv: Smør og eurodiett

Jeg kan ikke sikkert svare på spørsmålet om smør, men jeg tror kanskje at det foretrekkes at du bruker enten smør (ikke margarin) eller kaldpresset olje til å steke (ikke varmebehandlet).

Angående Fribol, så er det mange tråder som kanskje kan hjelpe deg, dette er en av de: http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=3765

Og hva Eurodiett er:

Sitat:

Ved Dr. Lindbergs Klinikker benytter legene Eurodiet- metoden som et hjelpemiddel i vektreduksjonsprogrammet til personer med helseskadelig overvekt.

Hva er Eurodiet?

• En effektiv vektreduksjonsmetode beregnet på personer med helseskadelig overvekt

• Produkter med meget lavt energi- og karbohydratinnhold og høyt proteininnhold som benyttes som måltidserstatninger

• Produktene er av høy kvalitet og det finnes en rekke ulike smaksvarianter

• Eurodiet gjennomføres kun under oppfølging av leger som er opplært i bruk av metoden

• Metoden er strukturert i fire faser, men skreddersys til dine behov

• Eurodiet er innledningen til en permanent omlegging av kosthold og livsstil

De fire fasene

Fase 1. Proteinfasen:
Dette er en effektiv startfase for deg som har høy vekt og/eller svært høy insulinproduksjon. Fasen kan vare mellom 10 og 30 dager avhengig av ulike forhold som din medisinske diagnose, motivasjon og praktiske forhold. I fase 1 spiser du 4-5 måltider kun bestående av Eurodietprodukter og et utvalg grønnsaker. Dersom du følger metoden nøyaktig, vil kroppen etter ca. 2-3 dager forbrenne mer eller mindre utelukkende fett. Den relativt betydelige vektreduksjonen du oppnår i løpet av proteinfasen gir deg motivasjon til å fortsette.

Fase 2. Selektiv ernæring:
Denne fasen kan vare mellom 20 og 40 dager og bør som regel følge etter fase 1. Det er imidlertid også mulig å begynne direkte med fase 2 i samråd med legen. I denne fasen byttes ett Eurodietmåltid ut med ett høyprotein- og lavkarbohydratmåltid. Det vil si at du spiser 3-4 proteinmåltider med Eurodiet produkter og grønnsaker i tillegg til ett måltid som består av kjøtt eller fisk og grønnsaker.

Fase 3. Gradvis reinnføring av karbohydrater
I denne fasen skal du bytte ut enda et Eurodietmåltid med et høyprotein- og lavkarbohydratmåltid og gradvis innføre lavglykemiske karbohydrater. Vektreduksjon skjer noe langsommere i denne fasen og du sikrer vektstabilisering. Du vil som regel spise 2 høyprotein og lavkarbohydrat måltider og 2-3 Eurodiet produkter i tillegg til 1-2 porsjoner frukt og 1 porsjon belgfrukter.

Fase 4. Kost i balanse- lavglykemisk kosthold
Kostholdet i denne fasen beskrives under Kost i balanse i praksis (link til siden) på nettsiden samt i mer detaljer i boken til Dr. Lindberg; "Naturlig Slank med Kost i Balanse" og "Kokeboken Naturlig Slank". Dette kostholdet er allsidig og balansert og gir deg alle de næringsstoffer du trenger gjennom et variert valg av spennende, lavglykemiske matvarer. Dette er et kosthold du bør leve på resten av livet uten å måtte tenke på slanking mer! Du kan eventuelt benytte 1-2 Eurodietprodukter ved behov dersom du trenger et lettvint, men proteinrikt måltid.

__________________
Startet (06.01.2007): 119,1 kg
Nå: 89,3 kg
Mål: 80 kg
tech er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins induksjon (litt tilpasset en sjelden gang i blant) Svar med sitat