Vis enkelt innlegg
Gammel 04-07-07, 00:17   #10
eriksen
Medlem
 
Medlem siden: Nov 2006
Alder: 39
Innlegg: 120
eriksen er på en erverdig vei

Sv: - Vi er genetisk tilpasset korn!

Men enkelte befolkningsgrupper, f.eks. nordeuropeere, klarte jo relativt raskt å genetisk tilpasse seg evnen til å fordøye enzymet laktase (i melk), noe vi fra naturens side ikke er skapt til å fordøye etter 3-4-årsalderen.
Det tok ca 250 generasjoner, mens jordbruksalderen som begynte for ca 10.000 år siden tilsvarer 500 generasjoner.

Men jeg tror problemet begynte for 100-200 år siden, med den industrielle revolusjon (og senere den teknologiske), og mer og mer raffinerte og behandlede varer. 100 år er selvsagt altfor kort tid til at genene skal endre seg. Men det er altså mulig å gjøre det på 10.000 år, men det er nok store forskjeller mellom folkegrupper.

eriksen er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Vitenskapen Svar med sitat