Sv: Ketolyse ostekake?
Ostekake:
Bunn
1 pakke grov kjeks
150 gram smør
Fyll
125 g snøfrisk kremost
125 g naturell kremost
4 dl creme Fraiche
3 dl kremfløte
1 1/2 dl strøsukkererstatning (natreen)
10 gelatinplater
3 ss fun light sitronssaft
Lokk
4 dl vann
1 dl fun light jordbærsaft
6 plater gelatin
Alle ingrediensene skal ha stuetemperatur. Saften blir mindre bitter ved oppvarming, derfor skal du først tilsette saften når den smeltede gelatinen er kjølnet. Andre sukkererstatninger og safttyper kan benyttes.
Knus kjeksene, og bland dem med smeltet smør. Trykk blandingen ut i bunnen på en springform med diameter 24-28 cm.
Rør ostene til en jevn masse med creme fraiche. visp kremfløten stiv med sukkererstatninen. Legg 10 gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter, og smelt disse deretter i 1 dl kokende vann. La gelatinen kjølne litt, og tilsett saften.
|