Mat som fremmer/hemmer stoffskifte og vekttap for Type O
Fremmer stoffskiftet:
tang (inneholder jod) sjømat, salt med jod (men best fra sjømat fordi natrium kan føre til høyt blodtrykk og ødemer) lever, rødt kjøtt, bladkål, spinat og brokkoli.
Hemmer stoffskiftet:
Hvetegluten, mais, kål, rosenkål blomkål og sennepsblader
Mat som fremmer vektøkning:
HVETEGLUTEN OG MAIS - forstyrrer effektiviteten av insulin og nedregulerer stoffskiftet.
SNITTEBØNNER OG NAVY BØNNER - hindrer energutnyttelse
LINSER - Hemmer omsetningen av næringsstoffer
KÅL, ROSENKÅL OG BLOMKÅL - hemmer skjoldkjertelens hormoner
Mat som stimulerer til vekttap:
TANG, SJØMAT, JODSALT - inneholder jod, øker skjoldkjertelens hormonproduksjon
(men det er bedre å spise sjømat enn jod da natrium kan bidra til høyt blodtrykk
og veskeansamling)
LEVER - kilde til B-vitaminer, øker stoffskiftets effektivitet
RØDT KJØTT, BLADKÅL, SPINAT, BROKKOLI – styrker stoffskiftets effektivitet
Kilde: Blodtypedietten (P. D`Adamo & C. Whitney 1999)
__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
Sist redigert av Nille : 11-12-04 kl 00:16.
|