Sallys focaccia
Jeg er, desverre, av typen som lager mat litt på slump, en neve her, og en kopp der, men skal forsøke å gjenngi sånn nogenlunde.
1/2 beger smøreost med krydder
2 ss rømme
2 egg
1 ss kli
1 ss johannes
1 ss solsikkekjerner
1 ss linfrø
1 dl revet ost
Krydder: hvitløk, oregano, basilikum, salt.
olje etter ønske.
Alt kjøres sammen, blir ganske flytende. Kle en ildfast form med bakepapir, og fordel røren. Strø mer salt, og gjerne basilikum over. Hakk opp 2-3 soltørkede tomater i små biter og fordel over røra. (kan byttes med oliven for de som liker det). Hell rettferdige mengder olje (oliven eller oljen fra de soltørkede tomatene) over.
Stekes i omlag et kvartèr (til tomatene begynner å bli svarte) på 200 gr.
Funker supert til tapas, eggesalat, ost, you name it. 
|